Presser Gábor a Magyar Dal Napjáról


2010.08.16. 20:20 | Szerző: MDN | Kommentek: 5

„Azt gondoltam, hogy a mindent elárasztó importzene árnyékából legalább évente egy napra egy kis fényt koldulhatunk a saját értékeink megvilágításához...

 

Azt gondoltam, hogy a mindent elárasztó importzene árnyékából legalább évente egy napra egy kis fényt koldulhatunk a saját értékeink megvilágításához. Hogy áldozzunk egy kis figyelmet a hagyományainknak - mert sokféle van - és a sok megszületett, de a közönség előtt szinte ismeretlen, hiába megírt új műnek, és az ezeket megalkotó új tehetségeknek. Egynapos ünnepre gondoltam, amely nekünk és rólunk szól, mi szervezzük, ahogy mondják, "alulról".
Népszabadság, 2010.augusztus 9., Láng Zsuzsa interjúja

 

KOMMENTEK


Péter Éva

2010.09.01. 21:47

Teljesen egyet tudok érteni ezzel a céllal. Remélem, sikerül majd igazi tartalommal megtölteni ezt a napot. Vica

Bakacs Ferencné

2010.09.13. 10:22

A szándékkal teljesen egyetértettem. Azóta túl vagyunk a konkrét megvalósuláson és szomorúan vettem tudomásul, hogy üröm is vegyült az örömbe: egészen egyszerűen nem értem, milyen érdekek miatt nem szerepelt, vagy szerepelhetett Tabáni István a Magyar Daj Napján? Biztosan vannak még tehetségek, akikről ugyanezt kérdezhetném, de én Őt emelem ki, aki annyi szépséget és szeretetet visz szerte az országban és az országhatáron is túlra.
Álljon itt egy példa, amely annyi embert meghatott: http://tabaniistvan.ning.com/video/ez-itt-az-en-hazam-2?commentId=4514881%3AComment%3A72454&xg_source=msg_com_video
Üdvözlettel
Bakacsné Éva

Simon Gábor

2010.09.13. 13:28

Végre megint Magyar dal napja! De miért csinált belőle politikát Bródy a klub rádió színpadján? Pici! Nem hiszem, hogy így akartad?!

Pertl Gábor

2010.09.16. 07:41

Az óbudai Zichy-kastélyban (Kobuci-kert) a még háromévessincs lányomnak is 1000 Ft-os belépőt kellett volna váltani. Biztos, hogy így kell megszerettetni a magyar dalt?

Ávár László

2010.09.19. 15:20

Zsenialis kezdeményezés és eddig remek megvalósítás! Le az összes kalappal, csak így tovább! Hasonló célt tüztünk ki netes rádiónkkal (75 % magyar elöadókkal) és a külföldi éteres adón futó kis müsoridönkkel (nevet nem írok le, nem szeretnék reklámként visszaélni a kommentlehetöséggel) ahol csakis magyar elöadók dalait játszuk le.
A korábbi hozzászólóval ellentétben Bródy véleményem szerint igazán remek volt. Örültem, hogy ott lehettem, még a több órás oda-vissza út is feledésbe merült!
Köszönet kivétel nélkül mindenkinek, aki lehetövé tette, hogy ez a kezdeményezés megvalósulhasson!
További nagyon sok sikert kívánok és bízok benne, hogy jellege marad a mostani!

KOMMENTÁLD EZT A BEJEGYZÉST


ajax loader