BelmondoBelmondo

A Belmondo zenekart Czutor Zoltán alapította 2005 augusztusában. A Nyers nevű (akkorra már 7 nagylemezt és számtalan turnét maga mögött tudó) legendás underground együttes megszűnése után. Az új zenekar, az alkotás és a zene iránt elkötelezett, rutinos előadókból verbuválódott.

A tagok korábban – többek között - olyan zenekarokat erősítettek, mint a Nyers, a Blackout, ill. Kowalsky Mega Vega, Jamie Winchester és Hrutka Róbert, a Balkan Fanatik, vagy a Soulblaster.
A Belmondo első dala és klipje (Lesz, volt, van) 2006 januárjában került napvilágra és mindjárt a leggyakrabban megszólaló hazai számok egyike lett mind televízió-, mind rádiójátszás tekintetében. Ezt követően, 2006 májusában jelent meg első nagylemezük is (Él ilyen Alien), melyhez a későbbiekben még 3 videoklipp (Mégis remél; Nyugi, megváltozom; Minden nõ) készült. Mind komoly rotációban játszott dal volt az akkor még egyetlen magyar zenetv-n, a VIVÁ-n.

2006 nyarán az éppenhogy felbukkanó Belmondo együttes már megkapta első VIVA Comet díj jelölését is az új zenekarok kategóriájában.
A Belmondo elsősorban koncertzenekar és létezésének közel 3 éve alatt minden évben megduplázták élő fellépéseik számát. 2008–ban már augusztus végéig több koncertjük volt, mint 2007 egész évben.
Kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a második magyar zenetv, a Magyar MTV által rendezett MTV Icons siófoki koncertsorozatán, ahol a Belmondo az LGT előtt tisztelgő napon (2008. július 18.) lépett fel.
Második nagylemezük (Hogy nézel rám?) 2008 nyarán jelent meg. Ennek első kislemez sikere a Rocksztár címû szám, melyhez eddigi leglátványosabb klipjük is készült. Az album koncepcionálisan alkalmazkodott az utóbbi egy évben, a magyar zenei klímában bekövetkezett, és a zenekar alkotói számára igen pozitív változásokhoz. Ennek fő okai elsősorban az MR2 Petőfi Rádió megújulása és a Magyar MTV indulása. Ezen az albumon már egy igazán önmagára talált zenekar szólal meg és ezt a lemezről megjelent recenziók és a közönség visszajelzései is igazolják. Az EST recenziója: http://www.est.hu/cikk/57790/belmondo__hogy_nezel_ram.

2008 decemberére elkészült az album második videoklipje is a Szájszám c. dalhoz. 2009-re új számok és egy kiemelkedő rádiósiker is napvilágot látott, ez a Szabadon című dal.
A 2008-as FONOGRAM díjkiosztóján jelölték őket az év modern rock albuma kategóriában. 2009 első felében rögzítettek egy akusztikus koncertet a Magyar Rádió 8-as stúdiójában , amely az MR2 Akusztik sorozat keretében többször adásba került. Az MR2 2009-es válogatáslemezén is szerepelnek egy dallal (Szabadon).

A Belmondo tagjai:
Czutor Zoltán (ének, gitár)
Pulius Tamás (ének, zongora)
Reggel Ferenc (dob)
Szabó László (gitár)
Temesi Berci (basszusgitár)
 

 

HONLAP


VIDEÓ


FELVÉTELEK