EmilioEmilio

Emilio - annyi mindent jelent ez a név. Mindenekelőtt egy elképesztően tehetséges fiatalembert, aki mielott betöltötte volna a 30. életévét, máris egy ország kedvence lett…
Emilio az a figura, akit az ember, ha csak egyszer is hallja énekelni, biztos, hogy nem feledi egyhamar. 1976. augusztus 13.-án született Budapesten. 13 éves volt, amikor nővére beleszeretett egy dobosba. Mivel sok időt töltött velük, egyre jobban kezdte érdekelni a hangszer. Néhány héttel később szülei meglepték egy dobfelszereléssel. Onnantól kezdve éjjel-nappal gyakorolt, és mivel még zenekara nem volt, saját énekével kísérte magát. 4 hónappal késobb már saját zenekarával koncertezett.

Számtalan formációban dobolt és énekelt, 16 évesen már olyan nagy nevekkel játszott együtt, mint Szakcsi Lakatos Béla, vagy Babos Gyula. 4 évig játszott a bécsi Hotel Meriott-ban egy zenekarban, ahol egyik alkalommal a jazz óriás, Chick Corea is felfigyelt az ifjú tehetségre. Olyannyira lenyűgözte Emilio énekhangja, hogy néhány dal erejéig beült mögé zongorázni.

2001 szeptemberében Emilio és zenésztársa, Oláh „Tzumo“ Árpád bandája elnyerte Brüsszelben az év legjobb európai jazz zenekara, Emilio pedig az év legjobb európai jazz dobosa címet. Amellett, hogy kiváló énekes és dobos is egy személyben, beat-box (szájdobolás) technikája is nemzetközi szinten egyedülálló. A siófoki Coca-Cola Beach House 7 éves fennállásának történetében először fordult elő, hogy egy vadonatúj előadó itt tarthassa debütáló koncertjét. 2003.08.18.-án óriási sikerrel szerepelt az ifjú tehetség.

A 2003 szeptember 08.-án megjelent Nagyon nagy világ c. debütáló pop-album 6 év munkájának gyümölcse. A zenész első média-szereplése a Fábry Show-ban volt, mely ez idáig mint ismeretlen fellépő, példátlan. Néhány héttel később a Viva zenecsatorna Comet díjkiosztóján már a 2003-as év felfedezettjeként lépett fel. Az album 62. héten át szerepelt a MAHASZ eladási listáján. Az albumról 3 klip forgott, majd egy sikeres duett Dopeman-nel, szintén megfilmesítve. A Fonogram díjátadón, mely az Aranyzsiráf útódja és egyben a legrangosabb szakmai díj, Emilio megkapta a 2003-as év felfedezettje díjat, valamint a Cumo trió dobosaként az Év jazz albuma díjat is. 2004 nyarán nem kisebb megtiszteltetés érte az ifjú muzsikust, minthogy június 05.-én a T-Mobile jóvoltából Sting előtt énekelt a Kapcsolat koncerten.

A fiatal énekes megkapta a 2005-ös év legjobb Beach House-os koncertjéért járó díjat a Bravo Otto gálán. 2005-ben vadonatúj albummal jelentkezett, a „Valamit el kell mondjak” című anyaggal. A korong sok meglepetést tartogatott, például egy duettet Cserháti Zsuzsával, Fatimával, de hallható az albumon Szakcsi Lakatos Béla fantasztikus zongorajátéka is. Az albumról 3 dalra forgott klip. 2006-ban Emilio a Fiesta zenekarral készített duettet, mely az év egyik legnagyobb slágere lett. Erre a dalra szintén készült klip.

Az ifjú tehetség 2007 tavaszán stúdióba vonult, hogy elkészítse 3. Albumát, mely 2008 április 4.-én jelent meg. Az albumon több duett is hallható, a partnerek: Charlie, Pásztor Anna (Anna and the barbies), Kunovics Katinka, Nagy Ádám (Roy&Ádám), 714, Mário G.
Emilio popzenei karrierje mellett a jazz műfajában továbbra is jeleskedik. Jelenleg a László Attila Quartet, és a Szakcsi trió oszlopos tagja, valamint saját jazz triójával, a Bump-al is koncertezik...
 

 

HONLAP


VIDEÓ


FELVÉTELEK