HienHien

Nguyen Thanh Hien Budapesten született 1994-ben vietnámi szülők harmadik gyermekeként. Hétéves koráig élt a fővárosban, majd családjával Sopronba költözött, ahol az általános iskola mellett 6 évig szorgalmasan zongorázott és 7 éven keresztül hegedült. Nagyon nagy példaképe volt Vanessa Mae hegedűművésznő, ezért a hegedű sokkal fontosabbá vált számára a zongoránál. Számtalan koncerten hegedűszólóval is fellépett, ahol a soproni szimfonikus zenekar kísérte.
Az éneklés a születésétől fogva az élete része. Szinte bárhol és bármilyen hangulatban képes dalra fakadni. A 2008-as tévés tehetségkutató óta - ahol a 6. helyen végzett - nagyon komolyan veszi a hangképzést és az énektanulást. A Megasztárban ismerte meg Csík Sanyi énekest, énektanárt, akitől sokat tanult.

2009-ben családjával visszaköltöztek Budapestre. Mindig is fontos dolognak tartotta a tanulást és az énekesnői, előadói pálya mellett az Elte gimnáziumában készül fel az egyetemi tanulmányokra. Szabadidejét egyik legkedvesebb hobbijával tölti, a fotózással.
A Túl szép című dalához forgatta első klipjét, amely a harmadik helyig menetelt a Viva Chart Showban. 2010 tavaszán pedig elkészült második videoklipje, a Játék az egész, melyben Hien egy bérgyilkos nőt alakít – ám ahogy a klip végén kiderül, mindössze egy videojáték kedvéért.
 

 

HONLAP


FOTÓK


Hien
Hien
Hien
Hien
Hien
Hien
Hien
Hien
Hien
Hien
Hien
Hien
Hien
Hien
Hien
Hien
Hien
Hien
Hien
Hien
Hien
Hien

Forrás: dalok.hu/hien

VIDEÓ


FELVÉTELEK