Szerzők Rock színpad (Zöld Pardon, Budapest)


Szerzők Rock színpad (Zöld Pardon, Budapest)

A szerzők.hu a Magyar Dal Napján is igyekszik igazolni, hogy komoly esélyt lát egy újra prosperáló hazai popkultúra létrejöttére és ebben nem csak a szerzők és előadók közreműködésére, hanem a magyar zeneértő és kedvelő közönség aktív támogatására is számít.

 

A Szerzők.hu az aktív hazai könnyűzeneszerzők és szövegírók első önálló érdekképviseleti szervezete. Már 2008. novemberi megalakulásakor is igyekezett reprezentálni a magyar könnyűzene alkotói sokféleségét. Dinamikusan bővülő tagsága soraiban többek között olyan szerzők/előadók is szerepelnek, mint: Balanyi Szilárd, Benkő László, Bíró Zsolt (Dred), Bolyki Balázs, Bródy János, Brunner Zsolt, Czutor Zoltán, Csiszár Ferenc, Dandó Zoltán, Dobrády Ákos, Egry Levente, Éliás Gyula Jr., Gátos Iván, James Winchester, Kardos-Horváth János, Kecskés Tibor (Kefír), Kreisz Rudolf, Lányi Lajos (Lala), László Viktor, Lovasi András, Malek Miklós, Mester Tamás, Mező Mihály, Mits Gergő, Mohai Tamás, Náksi Attila, Pély Barnabás, Pityinger László, (Dopeman), Presser Gábor, Romhányi Áron, Som Krisztián, Szabó László, Szabó, Tamás (Tonyó), Szabó Zoltán, Szekeres Adrienn, Tóth Szabolcs, Tóth Veronika, Várkonyi Mátyás, Victor Máté, Závodi Gábor.

Céljai és eddigi rövid története alapján is nyugodtan kijelenthetjük, hogy a szerzők.hu a magyar zene-, a magyar dal ügyének legállhatatosabb képviselője, a magyar könnyűzenei kultúráért és összefogásért folytatott törekvések legaktívabb szereplője.

A Magyar Dal Napja atyja, Presser Gábor (szerzők.hu alapító tag) elsők között kérte meg a szerzők egyesületét, hogy működjön közre a Magyar Dal Napja 2009 programjának kialakításában. A kiváló együttműködés alapján idén is megrendezésre kerül a koncert a Zöld Pardonban.

Helyszín: Zöld Pardon (1117 Budapest, Goldmann György tér, Déli oldal) (térkép)

Zöld Pardon Klubszínpad
14:30-tól folyamatosan: Zöld Fül Tehetségkutató döntő, Karaván Família és vendégei

Belépő: 800 Ft
 

PROGRAMOK


VIDEÓ


Get Adobe Flash player
Ladánybene 27, Magyar Dal Napja 2009, Zöld Pardon
Get Adobe Flash player
Bródy János, Magyar Dal Napja 2009